Kulturkaravanen besøger Haastrup

Fire dages begivenheder med sambaworkshop, teater og lanterneværksted rider ind i Haastrup i slutningen af maj – kom og vær med når global kultur, lyskunst, musik og dans smelter sammen med vores lokale historie. Kulturkaravanen rejser på tværs af Danmark i hestevogne med forskellige dygtige artister, musikere, kunstnere og skuespillere. Vi er så heldige at de vil gøre holdt i Haastrup. Derfor inviteres alle Haastrups beboere, børn som voksne, til at være med og skabe nogle dage fulde af spændende levende kulturelle oplevelser, glædesfyldt samvær og et møde på tværs af fællesskaber. Alt sammen naturligvis nøje tilpasset den aktuelle corona-situation og gældende restriktioner (og masser af håndsprit).

Kulturkaravanen er støttet af Faaborg-Midtfyn Kommune og Sambaorkestret fra Culturarte, samt Esther Rützous historieformidling er støttet af Den Faberske Fond.

Det er gratis at være med, men der vil være behov for tilmelding.

Udsolgt. Tilmelding er lukket.

Program

Torsdag 27. maj og fredag den 28. maj mellem kl 10.00 og 15.00.

Lanterneværksted (i forsamlingshuset)

I dagene op besøget vil lyskunstneren Francois Monnet komme i forvejen. Francois vil holde til i forsamlingshuset, hvor alle interesserede børn som voksne kan følge processen og bygge sin egen lille lanterne.

Forfatter, Esther Rützou fra Haastrup, vil udvikle og formidle en af egnens fortællinger, hvor der blandt andet indgår en lindorm og Francois Monnet bygger denne som en kæmpe lanterne. Historien vil efterfølgende trykkes og kunne findes sammen med lanternen på friskolen og senere på Stormgården.

Lørdag d. 29. maj

13.00 Ankomst

Kulturkaravanen triller ind i byen, tager en runde og ender ved Stormgården.

15.00 Kaffe i indre gård, Stormgården.

Mulighed for at købe kaffe og te. Karavanens musikere spiller lidt levende musik.

16.00 “Sælkvinden” (i forsamlingshuset)

Kulturkaravanen opfører fortællingen om sælkvinden. Her er plads til et begrænset antal deltagere. Tilmelding nødvendig, men det er gratis. Det varer ca. 35 minutter, så man kan godt nå til samba-workshop efter.

Man kan også vælge at blive på Stormgården og drikke kaffe og the.

17.00 Samba – workshop

CulturArte fra Køngs SambaTrommeOrkester byder op til workshop, hvor man kan få lov til at blive en del af en pulserende, sprudlende musikoplevelse uanset om man aldrig har rørt en tromme eller spillet musik hele livet. Tilmelding nødvendig, men det er gratis.

18.00 Picnic på Stormgården – Nu med mulighed for bestilling af take away fra Vandkanten

Man slår sig ned med sin medbragte picnic-kurv i Stormgårdens have eller på gårdspladsen.

Det er også muligt, at bestille take away fra Vandkanten, senest onsdag den 26. maj. Den bestilte mad vil kunne afhentes i baren fra kl. 18.00 på Stormgården. Læs mere her

Der vil også være mulighed at købe pølsehorn o.l., sodavand og øl i baren på Stormgården.

19.30 Lindormen fra Haastrup, fortalt af Esther Rützou

Esther har genfundet og gendigtet historien om Lindormen i Haastrup, som hun vil fortælle på Stormgården inden optoget går afsted.

20.00 Optog med lanterner v. Francois Monnet, Insolite light, og sambamusik gennem byen.

Sambatrommerne findes frem igen og SambaTrommeOrkestret leder nu et optog gennem byen, med lyskunstneren Francois Monnets lanterner, som han har bygget til byen.

Hygge med bål og lanterner på Stormgården

Søndag d. 30.maj

11.00 Afgang mod Jordløse.

Man kan vælge at gå med. Herefter oprydning og hygge.